Jak za prací do zahraničí

10. červenec 2012

Universum se v úterý večer vydalo prozkoumat vědecko-technologický park v Milovicích, který skrývá zajímavé možnosti pro studenty i vědce a zjišťovalo, jakým způsobem lze vyrazit za prací do zahraničí.

Vědecko-technologický park je místem střetávání výzkumu a akademické půdy s komerční sférou. Vedle podnikatelského inkubátoru, kde mohou za zjednodušených podmínek mladí lidé a studenti rozjet svoji firmu, je zde také prostor pro transfer technologií.
O projektu vědecko-technologického centra v Milovicích, které bude dokončeno v roce 2014, jsme si v Universu povídali s Janem Rakušanem z Centra pro výzkum, vývoj a inovace.

Prázdniny jsou vedle cestování také příležitostí, jak díky volnu vydělat nějakou korunu. Pokud jste dobrodružnější povahy, můžete za prací vycestovat za hranice. Možností je víc, často jsou omezeny druhem víza, které pro danou oblast můžete získat. Jak celý systém funguje, kam se za prací dostanete nejjednodušší cestou a kolik si tak člověk může vydělat, v Universu prozradila Naďa Málková z jedné ze zprostředkovatelských agentur.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.