Korky Romany Jakešové, La Gallery Novesta

30. červen 2012

Korková kůže je materiál, který si pro svoji bakalářku na VŠUP vybrala Romana Jakešová. Z tuhého materiálu vytvořila hravou minimalistickou kolekci, která podtrhuje ženskou siluetu. Kromě Romany Jakešové jsme pozvali k mikrofonu i Olo Křížovou a Hanu Zouvalovou. Natáčeli jsme s nimi v novém prostoru pro mladou autorskou módu v Praze, La Gallery Novesta.

Kolekce z korku nás zaujala na letním Artsemestru, ale nebyli jsme si jistí, jestli obstojí i v pohybu na mole. To nám dokázala přehlídka na Sugar Fashion Show v Leporelu+. Na tomto čtvrtém pokračování MóDění se kromě Romany Jakešové prezentovali také její spolužáci Pavel Berky, Petra Pluháčková nebo Martina Uhlířová. S Romanou Jakešovou jsme natáčeli v Ateliéru módní tvorby.

Slovenský label Novesta, který je podle všeho novou českou „hip“ botou po odeznění vlny Botasek, otevřel na začátku léta značkový obchod v Praze. Jmenuje se La Gallery Novesta a nejde jen o obyčejnou prodejnu bot, kterou vede žena s výborným jménem pro tuto práci – Hana Zouvalová. Slovo Gallery v názvu odkazuje k přidané hodnotě tohoto místa, které chce pravidelně prezentovat i současnou mladou autorskou módní tvorbu. Aktuálně je v La Gallery Novesta zastoupená Mirka Talavašková a Lada Vyvialová a v plánu je mnoho dalších zajímavých jmen. Více se dozvíte od Hany Zouvalové a od Olo Křížové, která stojí za výběrem módních návrhářů.

02669643.jpeg

Playlist:
Caroline – Seesaw, Dntel remix (Temporary Residence)
Belbury Poly – Cantalus full (Ghost Box)
Beirut – The Rip Tide (Pompeii Records)
Birthday Sex – To The Floor (uns.)
Angel Haze – New York (True Panther)
Gil Scott Heron – New York Is Killing Me (XL Recordings)
Yosi Horikawa – Bubbles (Eklektik Records)
Beat Connection – In The Water, Clive Tanaka Remix (Moshi Moshi)
Halasan Bazar – Tin Foiled (Moon Glyph)
Sam Flax – Fire Doesn't Burn Itself (Burger Records)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.