Léčba sebedůvěrou, humorem a twerkem. Autotunová hymna osmileté rapperky Lil ASH a klip roku od Megan Thee Stallion

16. červen 2021
Topinky

Kdo chce zapalovat, musí sám hořet. V praxi nám tento fakt názorně ukazují americká star Megan Thee Stallion, nigerijská zpěvačka Kah-Lo i teprve osmiletá aspirující hvězdička ze Slovenska, která si říká Lil ASH. Fire!

Megan Thee Stallion – Thot Shit

Credits: Megan Jovon Ruth Pete, Julian Mason, Joshua Isaih
Label: 300 Entertainment
Album: Thot Shit single

Americká rapperka Megan Thee Stallion měla loni senzační rok: dvakrát se (s Beyoncé a Cardi B) podívala na číslo jedna amerického žebříčku, byla zařazena mezi nejvlivnější osobnosti roku 2020 podle časopisu Time a vydala debutovou desku, která sklidila výhradně nadšené recenze. Na svém nejnovějším singlu Thot Shit nicméně vrací úder konzervativním trollům, kteří agresivně komentovali její loňský sex-pozitivní banger WAP. Morální paniku Megan rozhání tradičním mixem masivního beatu, vtipné i ostré flow a nekompromisního sdělení umocněného navíc neskutečným videoklipem. V něm Megan oživuje svoje alter ego Tinu Snow, která veškeré problémy řeší sebedůvěrou, humorem a twerkem: závěrečná žertovná „hra s otvory“ pak nepochybně vstoupí do moderních popkulturních dějin.

Upozornění: Následující klip k písni Cardi B obsahuje sexuálně explicitní scény.

 

Jessie J – I Want Love

Credits: Jessica Cornish, Marty Rod, Ryan Tedder
Label: Lava / Republic
Album: I Want Love single

Anglická popová zpěvačka Jessie J na dva roky zmizela z hudební scény, loni jí diagnostikovali Ménierovu nemoc, která se projevuje náhlými záchvaty závratí a nevolností. Na letošek ale Jessie J chystá návrat, je to rok, kdy oslaví deset let od svého prvního hitu. Aktuálně prý pracuje na páté studiové desce, kterou s ní točí Ryan Tedder z OneRepublic. Ten je autorem i euforického comebackového singlu I Want Love, který navazuje na aktuální návrat disco soundu.

Illuminati Hotties – Pool Hopping

Credits: Sarah Tudzin
Label: Snack Shack Tracks / Hopeless
Album: Let Me Do One More

Indierocková písničkářka Sarah Tudzin dala o svém projektu Illuminati Hotties výrazně vědět před třemi lety, kdy vydala album Kiss Yr Frenemies. Z one-woman projektu se Illuminati Hotties rozrostli na regulérní koncertní kapelu. Loni Tudzin vydala pod jménem projektu mixtape FREE I.H: This Is Not the One You've Been Waiting For, která už názvem naznačovala, že je to spíše kolekce nevydaných tracků. „To velké album“ Illuminati Hotties, na které čekáme, vyjde až letos na začátku října. Bude se jmenovat Let Me Do One More a vyjde na labelu Snack Shack Tracks. Chytlavý singl Pool Hopping má všechny parametry letního indie hitu.

 

Kah-Lo – Fire

Credits: Faridah Demola-Seriki, Brandon Hamlin, Natania Lalwani, Shae Jacobs
Label: Epic
Album: The Arrival EP

V New Yorku usazená nigerijská zpěvačka, rapperka a textařka Kah-Lo toho v posledních letech stihla poměrně hodně. Se známým producentem a DJem Ritonem vydala společnou desku Foreign Ororo, za singl Rinse & Repeat společně získali nominaci na cenu Grammy a následovala spolupráce s Diplem, Selenou Gomez nebo Idrisem Elbou. Vliv klubové scény je znatelný i na novém EP The Arrival, z něhož pochází singl Fire. Se svou sebevědomou flow na žhavém housovém tracku potvrzuje, že se na scéně rozhodně neztratí ani v dalších letech. Její statement „I look so fire b*tch, I am the match!“ už teď zařazujeme do našeho slovníku i playlistu.

 

Deb Never – Disassociate

Credits: Deborah Jung, Luke Wild, Michael Percy
Label: Moonlanding
Album: Disassociate single

Losangeleská zpěvačka Deb Never na sebe výrazně upozornila několika povedenými singly (Ugly, Swimming) i spoluprací s hiphopovým týmem Brockhampton na jejich desce Ginger. Na debutové EPčko House On Wheels z roku 2019 už brzy Deb Never naváže další řadovou nahrávkou – EPčko Where Have All The Flowers Gone je nachystané na červenec. Pochází z něho i singl Disassociate, který Deb Never obdařila i videem. Tvrdí, že je to její nejoblíbenější píseň z chystaného EPčka, a jak je u ní obvyklé, spojuje popovou melodii s temnými tématy v textech.

 

Lil ASH – Generácia ft. Separ

Credits: Ashley Siposová, Michael Kmeť
Label: Ruka Hore
Album: Generácia single

Její první skladba Najmladšia z loňského října má na YouTube více než 2 miliony zhlédnutí, jejím největším vzorem je Cardi B a je jí teprve osm let. Mladičká slovenská rapperka s účesem asociujícím Tekashiho 6ix9ine, která si říká Lil ASH, ale není žádnou nezáměrnou parodií: jejího talentu si všiml i slovenský rapper Separ z bratislavské crew DMS. Právě on hostuje na jejím novém a dosud nejvýraznějším singlu Generácia  ̶  nadgenerační autotunové hymně, jejíž chytlavý beat má na svědomí slovenský producent, který si říká DANNY.

 

Aiko – Daughter Of The Sun

Credits: Alena Shirmanova-Kostebelova
Label: self-released
Album: Daughter Of The Sun single

Zpěvačka Aiko svými girl power singly ovládla mimo jiné i Startér – hitparádu neobjevených Radia Wave. Moskevská rodačka má už za sebou ale i účast v soutěži SuperStar nebo hudební úspěchy v zahraničí – v dubnu se stala tváří celosvětové kampaně Spotify s názvem EQUAL a její portrét se objevil na billboardu newyorského Times Square. Na loňský dlouhohrající debut Expiration Date Aiko navazuje již druhým letošním singlem. Do naší rotace putuje (stejně jako předchozí Power upozorňující na ženství a mladickou neporazitelnost) neméně atmosférická novinka Daughter Of The Sun. A to ještě před oficiálním releasem! Osmnáctého června Aiko singl doplní o videoklip na pokračování. Jak celý příběh dopadne, se dozvíme až v navazujícím klipu Gemini, který vyjde na konci července.

 

Conway The Machine – Scatter Brain ft. Ludacris & JID

Credits: Demond Price, Destin Route, Christopher Bridges, Kevin Gomringer, Tim Gomringer, Don Cannon
Label: Griselda / Drumwork / Empire
Album: La Maquina

Po loňském prvním oficiálním LP From King To A GOD přichází buffalský rodák a certifikovaná rapová mašina Conway The Machine s dalším mixtapem – jeho druhým letošním releasem po spolupráci s anonymní online personou Big Ghost Ltd. Novinka La Maquina vyšla 16. dubna tradičně pod hlavičkou rapového kolektivu a nezávislého labelu Griselda Records, jehož zakladatelem je Conwayův nevlastní bratr Westside Gunn. Napříč jedenácti tracky najdeme mezi hostovačkami rappery, jako jsou Benny The Butcher a 2 Chainz, nebo producenty The Alchemist a Murda Beatz. Svým bangerovým potenciálem vyčnívající track Scatter Brain, na kterém hostují Ludacris a JID, byl nyní doplněn i o videoklip, ve kterém figurují všichni tři protagonisté.

Kdo by měl podle Aleše hodně ledovat? Jak se projevuje Meniérova nemoc a jak souvisí s nevolností při jízdě autobusem? A kdo vypadá přesně tak, jak se jmenuje? Poslechněte si verbální přestřelku dua Stuchlý–Černý a všechno se dozvíte.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.