Lucie v pohodě, Wanastovki lepší! Poslechněte si náš guilty pleasures playlist

31. prosinec 2021

Konec roku inspiroval moderátory Špíny Juditu, Kazatele a Šamana k tomu se trochu odkopat a vytáhnout na světlo světa své utajené hudební hříšné rozkoše. Pokusili jsme se definovat, kudy se ubírá tenká hranice mezi guilty pleasures a přiznanými, čistými pleasures, a pěkně nahlas si pustili leckdy bizarní perličky ze dna lokální i zahraniční scény!

Letos jsme se rozhodli vyhnout obloukem bilancování uplynulého hudebního roku a vsadili na kartu upřímnosti. Osazenstvo Špíny si tak v soukromí připravilo ničivé seznamy skladeb, v nichž si podává ruku devadesátková trapnost s chytlavostí a které si, ať kvůli nostalgii nebo ještě prozaičtějších důvodů, musíme tu a tam pustit. Minimálně desetkrát za sebou.

Ve Špíně tak na sklonku roku 2021 zazněli vůbec poprvé Jaksi Taksi nebo Lucie, doplnění o výběr z patetických emo hroznů nebo ukázkou ze sólové tvorby herce Martina Dejdara. Připravte se na trapné flashbacky z nultých let i libé tóny.

Jak moc se nám do dílu otiskla devadesátková tvorba Lenky Dusilové? Kdo má nejslizčí texty a u čeho se někteří z moderátorů pěkně začervenali? Která emo kapela z dob dávno minulých zpívala pravděpodobně nejfalešněji? Jak se to u nás má s Vypsanou Fixou? Kdo má tajně rád Lil Peepa? Který švédský písničkář nás bere za srdce? A co všechno na sebe v guilty pleasure playlistu Judita, Kazatel a Šaman napráskali? Poslechněte si celou předsilvestrovskou Špínu ze záznamu!

autoři: Judita Císařová , Petr Wagner , Miloš Hroch
Spustit audio