Punkový koncert má stejnou atmosféru jako zápasy v kotli Bayernu, říká vydavatel Michl Krenner

29. květen 2024

Label Taken by Surprise (pojmenovaný podle skladby Poison Idea) funguje už od roku 2008. Za tu dobu vydal spoustu skvělých hc/punkových desek a jeho hybná síla a majitel Michl Krenner mezitím ještě stihl otevřít svůj vlastní recordstore. Sám k tomu s úsměvem dodává, že když se jako teenager dostal k prvním nahrávkám, nemohlo to dopadnout jinak. Jeho láska k tomuto druhu hudby byla od začátku tak silná, že se okamžitě zapojil do víru koncertů, kapel a později i vydávání desek.

Jeho cesta do našeho studia byla tentokráte opravdu tak trochu dílem náhody. Přijel totiž se svou přítelkyní na koncert Bruce Springsteena, který byla ale pro zpěvákovu hlasovou indispozici zrušen. Při naší nabídce na náhradní úterní program pak neváhal ani vteřinu, i když ji zároveň přijal se svou typickou skromností. A při otázce na to, jak si punk rocker dokáže užít koncert pro desítky tisíc lidí odpovídá, že rozhodně dokáže, ale i tak že jednoznačně preferuje malé kluby, kam se nacpe padesát návštěvníků a bariéra mezi nimi a kapelou v podstatě neexistuje.

Atmosféru takovýchto akcí pak možná trochu překvapivě přirovnává k návštěvě kotle jeho srdcového fotbalového klubu Bayern Mnichov. V tomto kontextu mluví také o tom, jak moc se od 90. let změnil přístup fanoušků tohoto klubu, který je nyní velmi inkluzivní a otevřený např. menšinám.

I proto se Michl snaží chodit na všechny domácí zápasy, ale jsou situace, kdy má hudba pořád přednost. Například když se hraje v době, kdy je otevřen jeho obchod s deskami, věnuje se jemu. Snaží se jeho provozováním vytvářet lokální komunitní místo a šířit hudbu, kterou vydává, ale samozřejmě nejen tu.

Kapely z jeho labelu ale samozřejmě tvořily playlist, na kterém tentokrát Modeláři stavěli. Jestli si chcete poslechnout možná ne tolik známé, ale skvělé kapely a poslechnout si zajímavý životní příběh, máte jedinečnou příležitost.

Jak je to s mladou generací a punkovou hudbou? Chodí na koncerty a zajímají se o dění? V čem jsou jiní než generace pětatřicátníků? Poslechněte si Modeláře.

Spustit audio

Související