S Kristýnou Javůrkovou o Odrazit Porazit

7. duben 2012

Událost Odrazit Porazit se odehraje v pátek 13. dubna. Bude prezentovat tři mladé designérky v prostoru City Surfer Office.

Svou čerstvou tvorbu představí návrhářka Kristýna Javůrková, šperkařka Janja Prokic (Lure) a designérka a performerka Barbora Paloma Braun Zelníčková. Vernisáž doprovodí video od Bet Orten.

V rozhovoru s Kristýnou Javůrkovou jsme se nejdřív věnovali její nové kolekci na jaro/léto 2012. O špercích Janji Prokic a doplňcích Palomy Braun se dozvíte v příští Modeschau. Kristýna se zaměřila na barevnost březnové přírody a materiály ke kolekci vybírala po hmatu. Nově navrhla i jarní kabátky, které bychom si hned s radostí oblékli.

První Odrazit se odehrál v Chemistry Gallery. Zajímalo nás, čím na něj aktuální Odrazit Porazit navazuje a čím se liší. Dozvíte se také více o navazujícím dvoudenním workshopu v City Surfer Office.

Odkazy:
kristynajavurkova.com
www.citysurfer.cz

Playlist:
Black Tambourine – I remember you, Violens remix (Slumberland)
Doseone – Last Life (Anticon)
A Place To Burry Strangers – You Are The One (Dead Oceans)
Digits – Rachel Marie, Gold Zebra remix (uns.)
Dive – Bambi Slaughter, Kurt Cobain demo cover (Captured Tracks)
John Maus – No Title, Molly (Ribbon/Domino)
Xiu Xiu – Allways, Erasure cover (Polyvinyl )
JJ – Beautiful Life (Secretly Canadian)
MV And EE – Too Far To See (Woodsist)
Elite Gymnastics – Here In Heaven, CFCF remix (Acéphale)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.