Šachový robot zlomil chlapci prst a v Brně řádil onanista. To jsou nej zprávy minulého týdne

19. srpen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější dalamánky ze zpravodajského rynku. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici robotiky zaujala zpráva o tom, že na šachovém turnaji v Moskvě proběhl nepříjemný incident. Během partie zlomil robot s umělou inteligencí sedmiletému protivníkovi prst. Robota patrně vyvedla z míry rychlá reakce malého Christophera.

Zuzanu jako fanynku kapitalismu zase ohromila informace o tom, že islandští chlapci Vignir Elvar Lund a Matthías Jökulsson se rozhodli po vzoru dospělých vydělat peníze. Nakoupili proto v obchodě kondomy a na festivalu na Westmanských ostrovech se je rozhodli prodávat. A to za vyšší cenu, než za kterou je pořídili. Prezervativy mohli návštěvníci zaplatit nejen hotově, ale dokonce i převodem na účet.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna. Masturbací na veřejnosti si tam opepřil život mladý muž. Z dálky snažení mladíka pozorovala pohoršená svědkyně, která povolala do akce městskou policii, aby onanistu zpacifikovala.

Je mezi hanbářem z Brna, kapitalisty z Islandu a rozjetým robotem nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.