Sex je skvělou zbraní proti odcizení, zvlášť když máte malé děti

10. únor 2021

V Houpačkách se tentokrát mámy Martina, Míša a Marie baví o vztazích a o tom, jak s nimi zamávalo jejich mateřství. Probraly proměny partnerských vztahů, vztahů v nejbližší rodině i s přáteli a podělily se o pár tipů, jak i v současné oddělené covidové době obnovovat blízkost. Poslech se vám tak může hodit zvláště v druhém únorovém týdnu, i když o Valentýnu nebo týdnu manželství nepadne ani slovo.

Mateřství se vztahy zamává. Jakými proměnami si prošly učitelka a umělkyně Marie a socioložka Míša? „Vztah s mým partnerem narození syna moc nezměnilo, protože jsme ho počali asi dva měsíce poté, co jsme se poznali. A až teď, po třech letech, kdy jsme se konečně dostěhovali a dorekonstruovali, vlastně poznávám, co jsme za lidi. A musím říct, že jsem měla fakt štěstí,“ shrnuje svou situaci Marie. S Filipem je rozděluje to, že neumí společně odpočívat, naopak jsou oba velcí workoholici.

Čtěte také

Míša říká, že jejich recept proti odcizení je prostý: „Je to sex. Je příjemný a funguje.“ Dodává taky, že co se týká vztahů v rodině, prohloubili dva synové pouto k její vlastní matce. Je také vděčná za čas, který díky péči babičky získá na společný odpočinek s mužem. „Přijde mi, že je neskutečný, jak se prarodiče zajímají o vnoučata a chtějí s nimi dobrovolně trávit čas! To je dost úlevný a nápomocný. Myslím, že to zachraňuje dost vztahů, dát si víkend jen s manželem bez dětí je prostě sen,“ dodává.

„Děti nás posouvají blíž k rodině, sbližují nás i rozdělují,“ říkají matky malých dětí v Houpačkách. Poslechněte si, jak potomci akcelerují partnerské, rodinné i přátelské vazby.

autor: Martina Poliaková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.