Strážník umřel u zápasu kohoutů a metro se zastavilo o velrybu. To jsou nej zprávy minulého týdne

6. listopad 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejžlutější papriky ze zpravodajského rynku. A jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu dostala do kolen informace o tom, že rozhánění nelegálního kohoutího zápasu ve filipínské provincii Severní Samar stálo život jednoho z policistů. Poručíka Christiana Boloka zasáhla kovová čepel, kterou mají ptáci připevněnou k nohám právě kvůli zápasům. Cesty osudu jsou nevyzpytatelné a ne každá smrt působí heroicky, myslí si o smutném kohoutím incidentu milovnice drůbeže a života Mikrovlnky.

Zuzanu zase upoutala poetická zpráva referující o tom, že ve městě Spijkenisse poblíž Rotterdamu došlo k havárii metra, když strojvedoucí vlaku prorazil bariéru na konci kolejí. To se děje dnes a denně, ale v tomto případě se událo ještě něco mimořádného: metro nespadlo díky velké soše velrybího ocasu v konečné stanici De Akkers. Touto událostí se podle obou žen jen potvrzuje, že umění má velkou sílu.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby nezavítaly do Zuzanina rodného Brna. Tam si nad ránem vykračoval blíže neurčený muž s vozíkem nakradených věcí ze stavby a tvrdil, že jde od kamaráda. Jak si asi můžete domyslet, šlo o lež, na kterou mu strážníci neskočili.

Je mezi krvavým kohoutím zápasem, brněnským zlodějíčkem a sochou velryby nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.