Věštec Vlastík Plamínek: Byl bych nejradši pták

4. leden 2023

Již počtvrté v řadě byl novoročním hostem dada rubriky Brambora s vejcem Vlastík Plamínek. Muž, který má rád bubnování, rozmlouvání se sluncem a vyhlížení do budoucnosti, nám mimo jiné prozradil, že kdyby byl rok 2023 tarotovou kartou, byl by Hvězdou. Věštec se ale svěřil i s tím, že on sám by byl nejradši ptákem, který se může svobodně vznášet.

Optimisticky naladěný muž v telefonickém rozhovůrku ale řekl i to, že růžová barva je pro něj nepřijatelná, protože s ním neladí, a že z dvojice houska a rohlík, by si vybral rohlík. „Rohlík je starším bratrem housky,“ zdůvodnil Ivaně s Alešem svou volbu.

V hudebním okénku jsme si pustili písničku Never Gonna Give You Up. Jedná se o debutový single zpěváka Ricka Astleyho, kterého Ivana (jako mnoho dalších věcí) neznala. „Naslizlý lehounce,“ hodnotí po úvodních tónech píseň protagonisté Brambory s vejcem. „Je to dance popový hit a hlavně taky kultovní mem,“ dodává ještě šprťounsky Aleš, který se vždy snaží předstírat, že má velký všeobecný přehled.

Jak Aleš doporučuje řešit problém s tím, když se cítíte přejedeni? Co doporučuje Vlastík dělat pro to, abychom se v novém roce duchovně rozvinuli? A kdyby rok 2023 byl jídlo, tak které? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a rozproudí se vámi duchovno, ani nemrknete (nebo taky možná ne, ale to nevadí).

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.