Vrahův kemp a Kožeňák. Poslechněte si o strašidelných pověstech z Brd

26. listopad 2020

Jana Římanová a Hanka Veljačiková se v posledním dílu podzimní série Bludiček vydaly do brdských lesů hledat jedno zapadlé staré trampské tábořiště s boudou. U toho se rozhodly prozkoumat strašidelné, ale občas i docela vtipné trampské pověsti, které se o Brdech vypráví.

Jana odjakživa považovala Brdy za nudné kopečky kousek za Prahou porostlé chroštím, protože si myslela, že v nich nejsou skoro žádné skály. Hanka jako geobotanička naopak uměla docenit jejich krásu už dřív a do Brd jezdila dělat i výzkum v rámci svého oboru. Jenže když je venku tma a teplota klesne pod bod mrazu, není procházka po Brdech tak úplně pohodová.

V momentě, kdy zima odrovná baterku chytrého telefonu s online mapami a vybije se i akumulátor čelovky, musí Jana uznat, že i v Brdech se dá zažít dobrodružství. Když se uprostřed na pohled mírumilovných kopečků objeví nepravděpodobně prudké skalnaté srázy skryté chodcům, kteří poslušně následují turistické značky, a krajina nabere ráz hodný westernu, už jenom čekáte, kdy se na horizontu objeví tajemná postava, o které se zmiňuje celá řada trampských historek.

Bludičky v Brdech

Jaký skutečný příběh se nejspíš skrývá za pověstí o Vrahově kempu? Proč se v brdských lesích neotáčet, když se vám zdá, že vás někdo volá? A kdo je postava zvaná Kožeňák? Poslechněte si díl Bludiček z nočního putování po brdských lesích.

autoři: Jana Římanová , Hanka Veljačiková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka