„Vytiskl mi cviky ke zpevnění zadku, já jemu na oplátku triky pro růst penisu.“ I nedokonalé tělo zasluhuje partnerovu úctu

28. leden 2021

„Kdybys zhubla, tak by ses mi líbila víc,“ vzpomíná autorka Sádla Ridina Ahmedová na poznámku, kterou si neodpustilo hned několik jejích bývalých partnerů. Co si ale s touto informací počít? A kolik potupných zkušeností musí člověk nejprve nasbírat, aby si uvědomil svou cenu? I tomu se věnuje druhý díl podcastu Sádlo, který tentokrát formují příběhy žen z katastrofálních i vydařených milostných vztahů poznamenaných přístupem k vlastnímu tělu a jeho obrazem v očích partnerů.

Někdo může vlivem bolestných komentářů od svého protějšku nabýt dojmu, že takový, jaký je, si lásku asi vůbec nezaslouží. Jsou však i tací, kteří se nenechají snadno rozhodit a neváhají necitlivost oplatit stejnou mincí.

„Když jsem v posteli, řeším to, co se tam dělá. Nejsem typ člověka, co by zkoumal, jak vypadá a jestli mu někde něco visí. Zaplať pánbůh za to, že moji partneři to taky nikdy neřešili. Až na jednoho, který mi vytiskl cvičení pro zpevnění zadku. Tak jsem mu jako protidárek vytiskla reklamu na zvětšení penisu a bylo to,“ vypráví Róza, která má v otázce intimního života s vlastními nedostatky jasno a nenechá se jen tak rozházet.

Čtěte také

Ne každý má však potřebnou vyřídilku a schopnost (alespoň částečného) sebepřijetí. „Myslím, že kdybych byla hezčí a hubenější, byla bych asi promiskuitnější. Připadá mi, že mě docela drží na uzdě stud, hodně se za sebe stydím. Za to, jak vypadám. Za to, kdo jsem,“ popisuje Nelly.

„Bývalý přítel, který mě viděl už mnohokrát nahou, kdysi pozoroval, jak se převlíkám u vody, a úplně zděšeně mě najednou upozornil, že mám celulitidu. Vůbec jsem nechápala, proč něco takového říká, vždyť musel dávno vědět, co mám na zadku. Jeho reakce mě sejmula. A on? Myslel, že brečím kvůli té celulitidě,“ vypráví dnes už se smíchem jednu z komických vztahových příhod, která však pro tehdy zamilovanou a potupenou dívku příliš legrační nebyla.

Ridina Ahmedová, autorka podcastové řady Sádlo

O autorce

Ridina Ahmedová je zpěvačka, hudebnice a performerka, máma tří dětí, majitelka kocoura, milovnice barevného oblečení, kaváren a procházek krajinou. Má slabost pro výzvy všeho druhu, zvlášť ty, které člověka trošku lekají. O to je to pak větší jízda!

Co v souvislosti s partnerským a milostným životem sžírá ženy s nadváhou nebo jinými fyzickými odlišnostmi? Je v pořádku tolerovat ve vztahu poznámky týkající se těla, které nám ubližují? Lze si vybudovat sebevědomí a nadhled, nebo se s nimi člověk musí narodit? Jaký vliv má atraktivita ženy na sociální prestiž jejího partnera? Jsou muži, kteří si za životní partnerku vyberou dívku nesplňující konvenční ideál krásy, vnímáni jako odvážnější? A jak tomu je v opačném případě? Poslechněte si druhou epizodu podcastové série Ridiny Ahmedové Sádlo.

Pocastovou sérii Sádlo poslouchejte na webu wave.cz/sadlo, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích od 21. ledna 2020. Přihlaste se také k odběru podcastu na wave.cz/podcasty.

Autorka: Ridina Ahmedová
Zvuk: Jaroslav Pokorný
Hudba: Ridina Ahmedová a Jaroslav Pokorný
Dramaturgie podcastu a artdirekce vizuálů: Veronika Ruppert
Vizuály: Adam Křena
autoři: Ridina Ahmedová , Tereza Kunderová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.