Vzpomínání na RPG sérii Fallout. Který díl byl nejlepší a proč?

10. červenec 2020

Jarda, Lukáš a Šárka vždycky nutně nehrají jen aktuální pecky, a tentokrát se proto rozhodli zavzpomínat na populární sérii dokumentující postnukleární Ameriku – Fallout. Jejich chronologický vzpomínkový proces se ovšem rozhodli trochu osvěžit a jednotlivé díly seřadit podle toho, jak moc se jim zpětně vlastně líbily.

První Fallout vyšel v roce 1997, poslední před dvěma lety. Jak to tak u dlouhých sérií bývá, ne vždycky je jejich kvalita vzestupná a multiplayerový online Fallout 76 u moderátorů Questu rozhodně atakuje spíš nižší příčky postapokalyptického žebříčku. Jinak ale platí, že sto tuláků, sto názorů.

Jarda trochu kontroverzně přísahá na Fallout 3, Lukáš v rámci celé značky strávil nejvíc času budováním osad ve Falloutu 4 a Šárka každoročně zapíná Fallout 2, aniž by ho dohrávala. Jak si tahle trojice obhájí své radioaktivní názory, ze kterých by skalním fanouškům klasických RPG vypadaly vlasy a slezla kůže? Výsledný verdikt a řazení moderátorů Questu vás nejspíš překvapí a možná taky rozčílí.

Proč je jediným dílem, na kterém se moderátoři shodnou, zrovna mobilní Fallout Shelter? Pusťte si aktuální díl Questu a vyslechněte si jeho jadrné argumenty.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.