Zkrácení pracovní doby a ruční trhání oliv. Mikrovlnky vám řeknou, jak zachránit planetu

30. květen 2019

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová v třetím díle podcastu Mikrovlnky vyzobávají to nejpodivuhodnější ze zpravodajského dvorečku. V minulém týdnu je zaujaly zejména zprávy z oblasti ekologie. Ivana se divila, že při mechanickém sběru oliv mohou umírat ptáci. Jezení salátu zakápnutého oliváčem už nikdy nebude stejné, smutnila Zuzana. Došlo však i na pozitivní info. Do Japonska se vrátily odpadkové koše a už se ví, že ženy lépe přemýšlí ve vyhřátém kanclu.

Smutné ale je, že mužský mozek za stejných podmínek zpomaluje. Nedá se nic dělat, všude je chleba o dvou kůrkách. Ivanu ani Zuzanu vůbec nepřekvapuje zpráva o kosmonautovi, který zanechal ve vesmíru ručník, kterým si předtím otíral skafandr. Obě si hned vzpomněly na stereotyp o mužích, kteří doma hází po podlaze ponožky a trenky – a tyto zlozvyky si přivezou i do vesmíru. A nebyly by to Mikrovlnky, kdyby se v nich neobjevila aspoň jedna zpráva z regionů. Patriotka Zuzana hrdě prezentovala článek o tom, že si jihomoravští hasiči dovezli medaile z extrémního závodu v Polsku, který zahrnoval i tahání dlouhé hadice.

Začala Zuzana úspěšného požárníka hned stalkovat na Facebooku, nebo tentokrát své hobby udržela na uzdě? Pusťte si celý nejnovější díl Mikrovlnek.

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová jsou moderátorky jednoho z nejposlouchanějších pořadů Radia Wave Buchty. Mikrovlnky přináší to nejzajímavější z krátkých zpráv Wave News z webu wave.cz. Svébytný humor Ivany Veselkové a břitké glosy Zuzany Fuksové poslouchejte každý pátek v 10:20 na Radiu Wave nebo z podcastu kdykoli a kdekoli, a dokonce i offline!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.