Jak se zabavit v karanténě? Co si zahrát v době, kdy nesmíte ven

13. březen 2020

Epidemie koronaviru COVID-19 už patrně ovlivnila život každého z nás. Nezáleží jen na tom, jestli máte zásoby toaletního papíru a mouky, ani na tom, že na večerní akce stejně nechodíte ani v době, kdy se to smí. Při takzvaném social distancingu, který prokazatelně pomáhá proti šíření nemocí, je mimo jiné cílem odříznout se od světa a ven vycházet jen v nutných případech. Redaktoři Questu radí, jak se v domácí karanténě nezbláznit a k čemu ji z herního hlediska naopak využít.

Zákaz shromáždění nad 30 lidí, zrušená školní výuka, restaurace a bary zavřené už v osm večer i náhlá ochota zaměstnavatelů nechat podřízené pracovat z domova. Redaktoři Radia Wave doporučují během koronavirového řádění uklízet nebo sledovat seriály, Quest je nicméně pořad o počítačových hrách. A každý hráč má svých restů nastřádaných až dost. Některé se vysloveně nabízejí, třeba dlouhé příběhové tituly, na které by si pracující člověk musel vybrat dovolenou, aby si je patřičně užil. Na jiné už všichni kromě Jardy, Šárky a Lukáše zapomněli. A nezdráhají se vám je připomenout.

Čtěte také

Ať už si potřebujete zvednout náladu epickou ságou, kde se záchrana světa vždy podaří, nebo si naopak chcete masochisticky pocuchat nervy u her náročných na svalovou paměť či na přemýšlení, virtuální světy jsou vám k dispozici. Herní knihovničky jsou vedle knih, seriálů, filmů a hudby další prakticky nekonečnou studnicí, se kterou si můžete krátit dlouhé chvíle. Bude vaší volbou Mass Effect, Bloodborne, The Last Express, anebo něco úplně jiného? Na tom vlastně vůbec nezáleží. Důležité je, že vás to přiková k obrazovkám na dost dlouhou dobu.

Proč je pravý čas oprášit hry, které jste z libovolných důvodů dřív odložili? Jsou na hraní v karanténě lepší dlouhé, nebo těžké tituly? A s čím se ve svých domovech zamknou redaktoři Questu? Poslechněte si celý díl a dozvíte se víc!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.