Od čaje k astrologii. Nečekaná duchovní cesta autora podcastu Tekutá krajina

12. září 2021

Petr Soukup ml. pracuje v televizním zpravodajství a zároveň je autorem podcastu Tekutá krajina zaměřeného na současnou spiritualitu. Věnuje se oblastem, které se označují někdy jako ezoterika, jindy jako alternativní spiritualita. Zdůrazňuje přitom ale, že je pro něj jak v oblasti osobní spirituality, tak v podcastu, který vytváří, důležité vyvarovat se nešvarům ezoterické scény, jako je nevkus, povrchnost a odtrženost od reality.

Nás v Hergot!u zajímala především Petrova vlastní duchovní cesta. I když se o duchovno vždycky intuitivně zajímal, bylo to téma, o kterém se v prostředí jeho rodiny v podstatě nemluvilo. Později se díky zájmu o čaj a rituály s pitím čaje spojené dostal do komunity lidí, kteří se spiritualitou zabývali, a začal například meditovat. 

Čtěte také

Tak se nakonec dostal až ke studiu klasické astrologie. Dnes Petr Soukup říká, že navzdory tomu, jak „východně“ počátky jeho duchovní cesty souvisí, našel svoje místo mnohem spíš v tradici západního hermetismu – tedy tradičních nauk alchymie, magie a právě astrologie.

V kontrastu k notoricky známé barvotiskové ezoterice zde Petr nachází duchovní inspiraci a v neposlední řadě krásu. V Tekuté krajině se ale otevírá široké škále témat, od holotropního dýchání přes práci se sny až po šamanismus.

Zajímá vás víc? V čem vidí Petr Soukup ml. cíl duchovního rozvoje? Proč začal dělat podcast Tekutá krajina? A čím je pro něj zajímavá astrologie? Pusťte si celý pořad!

autoři: Jan Škrob , Petr Wagner , Dominik Čejka
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.