Seriál, který neuvidíte. Od 14. května můžete poslouchat Zkouškový

30. duben 2020

Šest hrdinek a hrdinů hraného podcastového seriálu Zkouškový řeší to, co asi všichni dobře známe. Nepovedené vztahy, bolestivé rozchody, nechápavé rodiče, nudnou školu, ubíjející práci a taky to, jakou cestou se v životě vydat, aby byl člověk šťastný. V šesti dílech můžete slyšet, jak se každý z protagonistů dokáže poprat s tím, co ho aktuálně trápí.

Zkouškový je první český hraný podcastový seriál tom, co dneska řeší lidi (nejen) kolem dvaceti. Od 14. května najdete všechny epizody na webu Radia Wave na wave.cz/zkouskovy, v aplikaci mujRozhlas a v podcastech.

Kdo jsou hrdinové seriálu? Tomáš je medik, který medicínu studuje hlavně kvůli tátovi. Jeho sestra Ema, instagramová hvězda, se vzpamatovává z těžkého rozchodu. Její kamarádka Linh by chtěla být scenáristkou, ale zatím chodí na ekonomku. Co vlastně v životě dělat, řeší hotelová recepční Johana a taky mladý tanečník Juraj, který právě prochází coming outem. Pohodář Zdeněk se zase po návratu z Erasmu musí vypořádat s rozvodem rodičů.

Jednu z hlavních rolí hraje v seriálu influencerka Gabriela Heclová. „Zkouškový je pro mě – a doufám, že pro nás všechny – zlomový projekt. Je to vůbec poprvé, co někdo přišel s konceptem podcastového seriálu. To mě baví, a proto jsem u toho chtěla být!“ říká Gabriela. V dalších rolích se v seriálu objeví Cyril Dobrý, Kryštof Bartoš, Vi Huyen Tranová, Julie Ondračková a Martin Belianský.

Poslechněte si, co říkají všichni protagonisté o svých rolích v seriálu a v čem se třeba jejich seriálové postavy podobají jim samotným. Poslechněte si víc o tom, co vás v seriálu Zkouškový čeká, od autora a režiséra Šimona Holého a herců.

Spustit audio

Epizody Zkouškového

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.