Vánoční edice hitparády neobjevených zahrála jména jako Michal a David, Chlebikus nebo Johny Vánoce

27. prosinec 2022

Mysleli jste si, že na 2. svátek vánoční hitparáda neobjevených nepoběží? Omyl, běžela! A jak! Krom čerstvých soutěžních novinek přišla řada také na zákulisní kousky ze Startéří mailové schránky, o které byste neměli být ochuzeni. Minimálně Tereza s Filipem si to myslí. Které (mnohdy bizarní) perly v podobě příchozích songů podle nich nebyly na nasazení, ale měli byste je slyšet?

„Noirovou křehkost raného mládí“ do Startéru přinesla Joa Ferfecki se soutěžní novinkou Lost In Your Eyes. Chtělo by to trochu obrousit hrany a vymakat zpěv, jistá suverénnost nahrávky ale moderátory mile překvapila. Přihlásili se také plzenští Cold Meat Party, z jejichž tvorby je cítit adorace newyorskými The Strokes. Apokalyptická skladba Last Day On Earth každopádně potěšila hypnotickými kytarovými riffy a příjemnou dávkou psychedelie.

O poslední novinku se postarala dvacetiletá zpěvačka Klara Belleville. Song At Ease prý napsala, když jí bylo teprve čtrnáct. Nemastnost a neslanost z něj (minimálně podle Filipa) ale je cítit z důvodu nerozhodnosti ohledně vlastní zvukové estetiky. „Je to takovej zvukovej paskvil,“ zaznělo. Selekce byla okořeněna o vánoční fláky z dílny KH Bandu, vánočního hitmakera jménem Johny Vánoce a zazněli i o něco méně vánoční Michal a David a nebezpečně hladový kluk Chlebikus.

Jak zní vánoční písně došlé na adresu starter@rozhlas.cz? Poslechněte si sváteční Startér plný naděje a věnujte hlas svým oblíbeným trackům na wave.cz/starter!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.