Jan Bendig: Hudbou spojuju lidi, ať už jsou žlutí, bílí, nebo černí

21. září 2020

Zpěvák s neuvěřitelným rozsahem, influencer, tanečník a kdysi finalista Superstar, který po soutěži na chvíli zmizel, aby se vrátil větší a opravdovější. V ujetém podcastu Karaoke jsme přivítali Roma Boye Jana Bendiga, abychom mu položili hluboké i velmi mělké otázky. Stihne na všechny odpovědět, nebo zazpívá karaoke?

Které tři věci začínající na písmeno L nemá doma? Má radši Prahu nebo Liverpool, ve kterém pár let pobýval? Cítí se většinovou společností přijímaný víc než dřív? V Karaoke jsme se Jana Bendiga snažili nachytat a ugrilovat, naslouchat mu a taky ho vyzpovídat.

Čtěte také

Vteřiny nezastavitelně ubíhají a pomalý Honza, jak o sobě sám říká, se ve studiu začíná potit. Karaoke sice proklatě miluje, ale rozhodně se nechce ztrapnit. Poslechněte si novou epizodu jediného rozhovoru, ve kterém se místo odpovědí zpívá.

S vášnivým jedlíkem, hudebníkem a hvězdou online seriálu Ďábelské cikánky jsme se bavili o jeho zmrtvýchvstání v českých hitparádách nebo o diskriminaci. „S rasismem mám já i moji sourozenci zkušenosti. Teď ale zpívám napůl česky a napůl romsky a svou hudbou se snažím spojovat lidi, ať už jsou žlutí, bílí, nebo černí. Dělá mi radost slyšet, když polovina publika, ‚neromáci‘, zpívá moje texty,“ říká v Karaoke.

Respektuje Hugo Toxxx víc Vladimira 518 nebo Mikea Trafika? Které tři věci štvou na veganství Bena Cristovaa? Jaká tři nová slova vymyslí Albert Romanutti? A které tři účesy by si Klára Vytisková nikdy nenechala udělat? Poslechni si celou epizodu, odebírej Karaoke jako podcast a poslouchej i další díly ujeté podcastové série Hany Řičicové a Vítka Svobody.

Spustit audio

Související